Свинско бон филе с ябълки, бекон и картофи на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама свинско бон филе, нарязано
- 500 грама картофи
- 2 червени ябълки, почистени и нарязани
- няколко стръкчета прясна мащерка
- 50 грама настъргана моцарела
- сол, черен пипер, червен пипер и чубрица
- 60 грама краве масло
- 50 грама нарязан ситно бекон
- 1 супена лъжица течен мед
- 50 милилитра светла бира
- 1 главичка лук
- 1 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
В купичка смесете бирата, меда, горчицата и нарязания ситно лук. Разбъркайте и оставете сместа настрана. Пригответе тиган, сгорещете маслото и запържете месото от двете страни. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Добавете обелените, измити и нарязани на кубчета картофи и ябълки. Разбъркайте и пресипете сместа в тавичка. Разпределете месото, поръсете с бекон и моцарела, подправете със сместа от мед, бира и горчица.
Поръсете с мащерка, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.carolinescooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свинско бон филе с ябълки, бекон и картофи на фурна