Свинско бон филе с гъби

Свинско бон филе на тиган, гарнирано с гъби - една бърза и вкусна вечеря. Съставките са за 4 порции. Приготвянето ви отнеме само 20 минути. Да започваме!
Необходими продукти
- 500 грама свинско бон филе
- 250 грама печурки, нарязани на ситно
- 300 милилитра зеленчуков бульон
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици сушен розмарин
- 1 супена лъжица брашно
- 2 смлени скилидки чесън
Начин на приготвяне
Нарежете свинското на резени с дебелина около 1 сантиметър. Изсипете в малък съд брашното, розмарина, малко сол и черен пипер. Оваляйте свинското в подправките, за да се покрие добре.
Сложете голям тиган на котлона и загрейте в него 2 супени лъжици от зехтина. Добавете свинското. Запържете по 2-3 минути от всяка страна, докато стане златисто-кафяво. Извадете изпърженото филе от тигана.
Добавете още 1 супена лъжица зехтин в тигана и го загрейте. Запържете гъбите за 2 минути, докато поомекнат. Добавете чесъна и поръсете с малко брашно. Върнете свинското в тигана. Излейте бульона и изчакайте, докато заври. Намалете температурата и оставете да къкри ощр 4-5 минути. Сервирайте, докато е топло. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско бон филе с гъби