Свински шницели с фенел и череши
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша череши
- 4 чаени лъжици винен оцет
- сол и черен пипер
- 600 грама месо от свинска плешка, нарязана на 4 шницела
- 3/4 чаена чаша брашно
- 3 яйца
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 3 чаени чаши панко галета
- 1 супена лъжица + 1 1/2 чаена лъжица семена от фенел
- 1 чаена чаша олио
- 1 фенел, нарязан на тънко
- 1 лимон, разполовен на дължина
- 1/2 чаена чаша накъсани листа босилек
Начин на приготвяне:
Сложете черешите в торбичка и леко ги притиснете с длани, за да се освободят костилките, след което с ръце ги разполовете и почистете. Прехвърлете черешите в купичка, сложете сол и черен пипер и 2 лъжици оцет. Оставете настрана за сервиране.
Разбийте яйцата, сложете брашното и галетата в плитки чинии. Към галетата добавете 1 лъжица семена от фенел.
Подправете месото и го панирайте първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържете месото на силна температура, докато стане златисто от всички страни. Сложете го върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина, но и за да запазите хрупкава коричката.
Сложете нарязания фенел в голяма купа и изстискайте половин лимон. Нарежете останалия лимон на парчета и ги оставете за сервиране.
Полейте фенела с останалите 2 лъжици оцет и подправете със сол и много черен пипер. С ръце разбъркайте и стиснете няколко пъти салатата. Добавете босилек.
Сервирайте 4 порции, като към всяка сложите салата и шницел, добавете лимон и череши и поръсете със семена от фенел.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински шницели с фенел и череши