Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински шницели с фенел и череши

Свински шницели с фенел и череши

от 05 юни 2018г.
Свински шницели с фенел и череши - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша череши
  • 4 чаени лъжици винен оцет
  • сол и черен пипер
  • 600 грама месо от свинска плешка, нарязана на 4 шницела
  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 3 чаени чаши панко галета
  • 1 супена лъжица + 1 1/2 чаена лъжица семена от фенел
  • 1 чаена чаша олио
  • 1 фенел, нарязан на тънко
  • 1 лимон, разполовен на дължина
  • 1/2 чаена чаша накъсани листа босилек

Начин на приготвяне:

Сложете черешите в торбичка и леко ги притиснете с длани, за да се освободят костилките, след което с ръце ги разполовете и почистете. Прехвърлете черешите в купичка, сложете сол и черен пипер и 2 лъжици оцет. Оставете настрана за сервиране.

Разбийте яйцата, сложете брашното и галетата в плитки чинии. Към галетата добавете 1 лъжица семена от фенел.

Подправете месото и го панирайте първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете месото на силна температура, докато стане златисто от всички страни. Сложете го върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина, но и за да запазите хрупкава коричката.

Сложете нарязания фенел в голяма купа и изстискайте половин лимон. Нарежете останалия лимон на парчета и ги оставете за сервиране.

Полейте фенела с останалите 2 лъжици оцет и подправете със сол и много черен пипер. С ръце разбъркайте и стиснете няколко пъти салатата. Добавете босилек.

Сервирайте 4 порции, като към всяка сложите салата и шницел, добавете лимон и череши и поръсете със семена от фенел.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:
  • Пуешки шницел с пилешко Пуешки шницел с пилешко
  • Шницели от кълцана сьомга с кашкавал Шницели от кълцана сьомга с кашкавал
  • Зеленчукови шницели с гъби Зеленчукови шницели с гъби
  • Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици
5.0/5 1 оценка

Коментари към Свински шницели с фенел и череши

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свински шницели с фенел и череши
    www.framar.bg 
    на 16 September 2025 в 20:25
    Коментирайте "Свински шницели с фенел и череши"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Пържено свинско със стар лук
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско със смокини, чесън и мащерка на фурна
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начинОрганизмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабетСвързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

от 16 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 19 дни, 4 часа и 48 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 62 дни, 7 часа и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФИКСИРАЩ КОЛАН ЗА РАМЕНЕН ПОЯС модел 4075 размери XS, S, M, L

МАГХЕРБС ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН C сироп 220 мл

НАКИТНИК модел 2081 универсален размер

БИОДЕРМА ПИГМЕНТБИО КОМПЛЕКТ ИЗСВЕТЛЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 40 мл + ИЗСВЕТЛЯВАЩ НОЩЕН КРЕМ 50 мл

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 250

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:03:12

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:01:37

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: Mariq Rainova от 16 сеп 2025г. в 16:38:18

7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 16:27:40

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: Здравейте от 16 сеп 2025г. в 15:59:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival