Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински шницели с фенел и череши

Свински шницели с фенел и череши

Свински шницели с фенел и череши - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша череши
  • 4 чаени лъжици винен оцет
  • сол и черен пипер
  • 600 грама месо от свинска плешка, нарязана на 4 шницела
  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 3 чаени чаши панко галета
  • 1 супена лъжица + 1 1/2 чаена лъжица семена от фенел
  • 1 чаена чаша олио
  • 1 фенел, нарязан на тънко
  • 1 лимон, разполовен на дължина
  • 1/2 чаена чаша накъсани листа босилек

Начин на приготвяне:

Сложете черешите в торбичка и леко ги притиснете с длани, за да се освободят костилките, след което с ръце ги разполовете и почистете. Прехвърлете черешите в купичка, сложете сол и черен пипер и 2 лъжици оцет. Оставете настрана за сервиране.

Разбийте яйцата, сложете брашното и галетата в плитки чинии. Към галетата добавете 1 лъжица семена от фенел.

Подправете месото и го панирайте първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете месото на силна температура, докато стане златисто от всички страни. Сложете го върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина, но и за да запазите хрупкава коричката.

Сложете нарязания фенел в голяма купа и изстискайте половин лимон. Нарежете останалия лимон на парчета и ги оставете за сервиране.

Полейте фенела с останалите 2 лъжици оцет и подправете със сол и много черен пипер. С ръце разбъркайте и стиснете няколко пъти салатата. Добавете босилек.

Сервирайте 4 порции, като към всяка сложите салата и шницел, добавете лимон и череши и поръсете със семена от фенел.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти