Свински шницели с кръгчета ананас и кашкавал
Необходими продукти:
- 400-500 грама свинско
- няколко кръгчета ананас (броят им да бъде еднакъв с този на пържолите)
- 100 грама кашкавал
- малко брашно и галета
- 2 яйца
- олио
- зелен лук или друга зелена подправка за декорация
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с размер, близък до този на кръгчетата ананас. Увийте всяка пържола в стреч фолио и начукайте.
Яйцата разбийте (с вилица), добавяйки 2-3 супени лъжици вода и супена лъжица олио.
Оваляйте месото в брашно, след това потопете в яйчения сос и накрая сложете в галетата.
Запържете леко свинското от двете страни в малко олио и подредете в тава.
Върху всеки шницел поставете по парче от екзотичния плод, поръсете с предварително настъргания кашкавал и поставете съда във фурната.
Ястието се пече в продължение на 40 минути при температура от 200 градуса.
Декорирайте със зелен лук или друга зелена подправка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: viramaina.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински шницели с кръгчета ананас и кашкавал