Свински пържоли с ябълки и боровинки
Необходими продукти:
- 4 обезкостени свински пържоли
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици олио
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 голяма ябълка, добре измита и нарязана
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена чаша ябълков сайдер или ябълков сок
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 1/8 чаена лъжичка бахар
- 1/4 чаена чаша сушени боровинки
Начин на приготвяне:
- Леко подсушете свинските пържоли с кухненска хартия и ги подправете от двете страни със сол и черен пипер.
- Оваляйте в брашно, отърсете излишъка и заделете настрана.
- В средно голяма купа смесете нарязаната ябълка с лимоновия сок, кафявата захар, канелата и бахара. Разбъркайте.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете котлетите за около 2 минути от всяка страна, докато леко покафенеят.
- Прехвърлете в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Добавете останалото олио в тигана и сотирайте лука в продължение на 2-3 минути.
- Прибавете ябълковия сайдер /или ябълковия сок/ и сушените боровинки.
- Разбъркайте и оставете сместа да къкри около 4 минути, докато се сгъсти.
- Добавете ябълките и пържолите в тигана и разбъркайте, за да се покрият равномерно със соса.
- Покрийте с капак или фолио, намалете силата на котлона и оставете месото да се задуши в продължение на 15-20 минути.
- Поднесете свинските пържоли топли, гарнирани с ябълки и боровинков сос.
Приятен апетит!
Снимки: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Свински пържоли с ябълки и боровинки