Свински пържоли с портокали и горчица
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли без кост
- 3 портокала, обелени и нарязани на кръгчета
- 125 грама тръстикова захар
- 90 милилитра портокалов сок
- 3 супени лъжици горчица
- сол и лют пипер
Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите леко от двете страни, овкусете с черен пипер и сол, намажете с горчица и поръсете с част от захарта едната страна.
Подредете месото в тава, като го сложите със захарта надолу. Върху пържолите направете ред от портокаловите кръгчета, полейте с цитрусовия сок и поръсете с останалата захар.
Изпечете свинското за около 40 минути в предварително сгорещена фурна, като периодично поливате със сока, който се отделя.
Поднесете ястието веднага след приготвянето му, а за гарнитура е подходящо да предложите ориз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topglobus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Свински пържоли с портокали и горчица