Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински пържоли с портокали и горчица

Свински пържоли с портокали и горчица

Свински пържоли с портокали и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли без кост
  • 3 портокала, обелени и нарязани на кръгчета
  • 125 грама тръстикова захар
  • 90 милилитра портокалов сок
  • 3 супени лъжици горчица
  • сол и лют пипер


Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите леко от двете страни, овкусете с черен пипер и сол, намажете с горчица и поръсете с част от захарта едната страна.

Подредете месото в тава, като го сложите със захарта надолу. Върху пържолите направете ред от портокаловите кръгчета, полейте с цитрусовия сок и поръсете с останалата захар.

Изпечете свинското за около 40 минути в предварително сгорещена фурна, като периодично поливате със сока, който се отделя.

Поднесете ястието веднага след приготвянето му, а за гарнитура е подходящо да предложите ориз.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topglobus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиНовиниХрани и ястияАнкетиЛайфстайл