Свински пържоли с медено-чеснов сос

Необходими продукти:
- 4 свински пържоли без кост
- 3 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица пресован чесън
- 2 чаени лъжички соев сос
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Овкусете пържолите със сол и черен пипер.
- Загрейте олиото в тиган на силен огън и запечатайте свинските пържоли от всяка страна за около 3-4 минути.
- Прехвърлете ги в тава за печене, заедно с мазнината от тигана.
- Смесете останалите съставки в купа и намажете обилно пържолите със соса. Останалото количество разпределете между тях и покрийте тавата с фолио.
- Печете в предварително загрята до 350 градуса фурна за около 30-45 минути.
- Сервирайте пържолите, полейте ги със соса и поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли с медено-чеснов сос