Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли с кост, с дебелина 2 сантиметра
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 големи яйца, леко разбити
- 2 супени лъжици безсолно масло
За соса:
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша листа от пресен босилек, нарязани
- кората на 1 лимон, настъргана
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Подправете свинските пържоли със сол и черен пипер на вкус.
- В голяма чиния смесете галетата, кашкавала и магданоза. Разбъркайте.
- В други две чинии поставете брашното и разбитите яйца.
- Оваляйте всяка пържола в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в сместа с галетата.
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете пържолите от двете страни за около 2-3 минути до златисто кафяв цвят.
- Запечете ги до пълна готовност в предварително загрята до 200 градуса фурна.
- През това време направете соса, като разтопите маслото в тиган на средно силен огън и задушите в него чесъна и червения пипер за около 1-2 минути.
- Добавете пилешкия бульон, сметаната, кашкавала, босилека и лимоновата кора.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Гответе около 5 минути, докато сместа се сгъсти, като разбърквате периодично.
- Сервирайте свинските пържоли горещи, гарнирани с чесновия сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос