Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос

Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос

от 11 март 2016г.
Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли с кост, с дебелина 2 сантиметра
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена чаша галета
  • 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 2 супени лъжици безсолно масло

За соса:

  • 2 супени лъжици безсолно масло
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 чаена чаша пълномаслена сметана
  • 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
  • 1/4 чаена чаша листа от пресен босилек, нарязани
  • кората на 1 лимон, настъргана
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Подправете свинските пържоли със сол и черен пипер на вкус.
  • В голяма чиния смесете галетата, кашкавала и магданоза. Разбъркайте.
  • В други две чинии поставете брашното и разбитите яйца.
  • Оваляйте всяка пържола в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в сместа с галетата.
  • Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
  • Запържете пържолите от двете страни за около 2-3 минути до златисто кафяв цвят.
  • Запечете ги до пълна готовност в предварително загрята до 200 градуса фурна.
  • През това време направете соса, като разтопите маслото в тиган на средно силен огън и задушите в него чесъна и червения пипер за около 1-2 минути.
  • Добавете пилешкия бульон, сметаната, кашкавала, босилека и лимоновата кора.
  • Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Гответе около 5 минути, докато сместа се сгъсти, като разбърквате периодично.
  • Сервирайте свинските пържоли горещи, гарнирани с чесновия сос.

Приятен апетит!

Още по темата:
  • Медени пържоли в маскарпоне сос Медени пържоли в маскарпоне сос
  • Хрупкави пържоли с масло на фурна Хрупкави пържоли с масло на фурна
  • Пица на плоча с пържола Пица на плоча с пържола
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
5.0/5 2 оценки

Коментари към Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 20:14
    Коментирайте "Свински пържоли с кашкавалена панировка и чеснов сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
  • Пилешко филе с мед и лимон
  • Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 6 часа и 56 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 10 часа и 18 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече
Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко

Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко

от 03 май 2017г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival