Свински пържоли на фурна със соев сос и мед

Необходими продукти:
- 6 свински пържоли с кост
- 3 супени лъжици олио
- 1/2 чаена чаша телешки бульон
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 чаени лъжички мед
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 2 скилидки чесън, нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и добавете пържолите.
- Запържете ги за около 3-5 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят, като готвите на партиди.
- В малка купичка смесете телешкия бульон, балсамовия оцет, соса Уорчестър, соевия сос, меда, червения пипер и чесъна. Разбъркайте.
- Прехвърлете пържолите в тавичка, поръсете със сместа от подправки и печете около 15 минути.
- Поднесете ги топли, гарнирани с отделилия се сос.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли на фурна със соев сос и мед