Свински пържоли на тиган с лимон и пармезан
Необходими продукти:
- 8 свински котлета
- 1 чаена лъжичка едра сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 2-4 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 лимон, прясно изцеден
- 2 супени лъжици пармезан, ситно настърган
За гарниране:
- резенчета лимон
- тънки филийки пармезан
- листенца пресен магданоз
- зърнеста горчица
Начин на приготвяне:
- Поставете свинските котлети между два листа хартия за печене и ги изтънете с помощта на чук за пържоли.
- Подправете ги от двете страни със сол и черен пипер.
- Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте пържолите за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Ако е необходимо, добавете още мазнина в тигана.
- Подредете ги в плато с подходяща големина и ги поръсете с лимоновия сок и настъргания пармезан.
- Гарнирайте с няколко тънки филийки пармезан /можете да ги отрежете с белачка за зеленчуци/ и листенца пресен магданоз.
- Поднесете свинските котлети със зърнеста горчица.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински пържоли на тиган с лимон и пармезан