Свински пържоли в панировка с мляко и чесън
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
2-3 яйца
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
4-6 супени лъжици олио
10 супени лъжици брашно
3 супени лъжици прясно мляко (може заквасена сметана)
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на порции с дебелина 1-1,5 сантиметра, които начукайте и подправете със сол и смлян черен пипер.

Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете намачканите скилидки чесън и сложете сол и пипер.

Оваляйте всяка пържола в брашно, потопете в яйцата.

Отново оваляйте в брашно.

Изпържете за около 5 минути от едната страна месото в нагорещено олио.

Обърнете от другата и нека се приготвя до образуването на златиста коричка.

Ако месото не е от младо животно, след като изпържите, сложете в подходящ съд, налейте малко вода, затворете с капак и нека се задушава около 10 минути.

Ястието е готово. Поднесете с гарнитура по избор или със салата от пресни зеленчуци.

Добър апетит!
Снимки: pojrem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с гъби в сметана
- Пилешки пържоли с лук, домати и кашкавал
- Свинско с домати и лук на фурна
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свинско филе с кашкавал, орехи и зеленчукова гарнитура
Коментари към Свински пържоли в панировка с мляко и чесън