Свински пържоли в панировка с мляко и чесън
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
2-3 яйца
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
4-6 супени лъжици олио
10 супени лъжици брашно
3 супени лъжици прясно мляко (може заквасена сметана)
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на порции с дебелина 1-1,5 сантиметра, които начукайте и подправете със сол и смлян черен пипер.
Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете намачканите скилидки чесън и сложете сол и пипер.
Оваляйте всяка пържола в брашно, потопете в яйцата.
Отново оваляйте в брашно.
Изпържете за около 5 минути от едната страна месото в нагорещено олио.
Обърнете от другата и нека се приготвя до образуването на златиста коричка.
Ако месото не е от младо животно, след като изпържите, сложете в подходящ съд, налейте малко вода, затворете с капак и нека се задушава около 10 минути.
Ястието е готово. Поднесете с гарнитура по избор или със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимки: pojrem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Свински пържоли в панировка с мляко и чесън