Свински медальони с гъби, домати и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо без кост
- 200 грама печурки
- 2 домата
- 3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на порции, начукайте ги добре и запечатайте от двете страни, докато се зачервят.
Доматите попарете, изплакнете под студена вода и обелете ципите им.
Печурките нарежете на плочки, които напръскайте с лимонов сок.
Нарежете доматите на неголеми парчета, смесете ги с гъбите, подправете и добавете счуканите чеснови скилидки.
Сгорещете фурната до 200 градуса.
Подредете месото върху лист фолио, върху всяка порция сложете от получената смес и затворете плътно с алуминиевия лист.
Пакетчетата сложете върху решетката на фурната и нека се пекат в продължение на 30 минути.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 7dach.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Свински медальони с гъби, домати и чесън