Свински медальони със сотирани круши в млечен сос
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици масло
- 3 круши
- 1 килограм свинско бон филе
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша ябълков сайдер
- 150 милилитра течна готварска сметана
- 1 стрък пресен розмарин
- 1 стрък прясна мащерка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете крушите. Нарежете ги на четвъртинки.

В тиган разтопете маслото и сотирайте плодовете.

Почистете месото от жилите и го нарежете на парченца. Подправете ги със сол, черен пипер и оваляйте в брашно.

Отцедете и подредете крушите в чиния, а в същата мазнина запържете свинското месо. Отцедете го и подредете в друг съд.

Разредете маслото със смес от сайдер и пилешки бульон, разбъркайте и след като заври прецедете през метална цедка.

Смесете соса със сметаната, пресипете в друг съд и гответе за слаб огън.

Добавете месото, крушите и нарязаните пресни подправки.

Подправете ястието със сол, черен пипер и след 10-15 минути разпределете в чинии. Поднесете и хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.simplysogood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Свински медальони със сотирани круши в млечен сос