Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински медальони със сотирани круши в млечен сос

Свински медальони със сотирани круши в млечен сос

Свински медальони със сотирани круши в млечен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 3 супени лъжици масло
  • 3 круши
  • 1 килограм свинско бон филе
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 чаена чаша ябълков сайдер
  • 150 милилитра течна готварска сметана
  • 1 стрък пресен розмарин
  • 1 стрък прясна мащерка
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Обелете и почистете крушите. Нарежете ги на четвъртинки.

медальони от свинско месо с круши

В тиган разтопете маслото и сотирайте плодовете.

медальони от свинско месо с круши

Почистете месото от жилите и го нарежете на парченца. Подправете ги със сол, черен пипер и оваляйте в брашно.

медальони от свинско месо с круши

Отцедете и подредете крушите в чиния, а в същата мазнина запържете свинското месо. Отцедете го и подредете в друг съд.

медальони от свинско месо с круши

Разредете маслото със смес от сайдер и пилешки бульон, разбъркайте и след като заври прецедете през метална цедка.

медальони от свинско месо с круши

Смесете соса със сметаната, пресипете в друг съд и гответе за слаб огън.

медальони от свинско месо с круши

Добавете месото, крушите и нарязаните пресни подправки.

медальони от свинско месо с круши

Подправете ястието със сол, черен пипер и след 10-15 минути разпределете в чинии. Поднесете и хапнете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.simplysogood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаникаАнкети