Свински котлети с кускус, домати и каперси
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
- 1 3/4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша кускус
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици листа пресен магданоз, наситнени
- 5 супени лъжици краве масло
- 4 обезкостени свински котлети
- 1/4 чаена чаша лук, нарязан на тънко
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 2 стръка мащерка
- 3/4 чаена чаша домати, нарязани на кубчета
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 2 1/2 чаени лъжички каперси, отцедени
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещен зехтин куркумата за 2 минути или докато започнат да се образуват балончета. Изсипете 1 1/2 чаени чаши от пилешкия бульон, кускуса, 1/2 чаена лъжичка черен пипер и 1/4 чаена лъжичка сол. След като кипне, намалете топлината, покрийте с капак и оставете да къкри за 10 минути. Поръсете с магданоз, разбъркайте и оставете настрана.
Разтопете кравето масло. Овкусете свинските котлети с останалата 1/2 чаена лъжичка черен пипер и сол и запържете заедно с лука, чесъна и мащерката за 4 минути. Обърнете свинските котлети, добавете доматите, виното и каперсите. Гответе още 2 минути или до готовност. Прехвърлете котлетите в чинии за сервиране.
Изсипете останалата 1/4 чаена чаша пилешки бульон в тенджерата и гответе 1 минута. Отстранете стръковете мащерка и полейте свинските котлети със соса и кускуса.
Да ви е вкусно!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински котлети с кускус, домати и каперси