Свински котлети с горчица в кашкавалена панировка

Необходими продукти:
500 грама свинско месо
100 грама дижонска горчица на зърна
няколко супени лъжици брашно (за овалване)
2 яйца
2 супени лъжици галета
50 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции.
Начукайте ги от двете страни.
Поставете ги върху дъска, овкусете със сол и черен пипер и намажете обилно от едната страна с горчица.
Сложете в купа и приберете в хладилника за 2 часа.
Настържете кашкавала ситно, смесете го с галетата. В отделен съд разбийте яйцата.
Оваляйте всяко парче месо в брашно.
След това потопете в яйцата.
Накрая оваляйте в галетата с кашкавала.
Изпържете в нагорещено олио от двете страни.
Поднесете като основно ястие с гарнитура или като студено предястие.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с гъби в сметана
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
Коментари към Свински котлети с горчица в кашкавалена панировка