Оризови кюфтенца със сусам
Необходими продукти:
6-8 с. л. сварен ориз
1 яйце
10 гр сусам
олио за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, оставете го да изстине. Към него прибавете яйцето и сусама, подправете със сол и пипер. Нагорещете олио в тиган и слагайте по 1 ч. л. от сместа в него (трябва да се получат малки кюфтенца с диаметър 3-4 см). Пържете на умерен огън в продължение на около 2 минути (кюфтенцата да придобият златист цвят) и обърнете от другата страна. Поднесете със салата от червено или друго зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ДЖИ ХИДРАТИРАЩО БЕБЕШКО МЛЯКО ЗА ТЯЛО 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ВЕЛЕДА КИДС 2 в 1 ДУШ ГЕЛ + ШАМПОАН ЛИМОН 150 мл
ВЕЛЕДА ХИДРАТИРАЩ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЦИТРУС 200 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
ИНДИЯ КОЗМЕТИКС МАСАЖНО КОНОПЕНО МАСЛО С ЦИТРУС 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
Коментари към Оризови кюфтенца със сусам