Оризови кюфтенца със сусам
Необходими продукти:
6-8 с. л. сварен ориз
1 яйце
10 гр сусам
олио за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, оставете го да изстине. Към него прибавете яйцето и сусама, подправете със сол и пипер. Нагорещете олио в тиган и слагайте по 1 ч. л. от сместа в него (трябва да се получат малки кюфтенца с диаметър 3-4 см). Пържете на умерен огън в продължение на около 2 минути (кюфтенцата да придобият златист цвят) и обърнете от другата страна. Поднесете със салата от червено или друго зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
ЕУЦЕРИН ОЛИО ПРОТИВ СТРИИ 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
БЕЛЕНО СУСАМОВО СЕМЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Оризови спагети
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Оризови кюфтенца със сусам