Оризови кюфтенца със сусам
orizovi_kufteta_sus_susam.jpg)
Необходими продукти:
6-8 с. л. сварен ориз
1 яйце
10 гр сусам
олио за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, оставете го да изстине. Към него прибавете яйцето и сусама, подправете със сол и пипер. Нагорещете олио в тиган и слагайте по 1 ч. л. от сместа в него (трябва да се получат малки кюфтенца с диаметър 3-4 см). Пържете на умерен огън в продължение на около 2 минути (кюфтенцата да придобият златист цвят) и обърнете от другата страна. Поднесете със салата от червено или друго зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН СУПЕР ОМЕГА-3 (С ЛИГНАН ОТ СУСАМ И ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА) капсули * 240
Безплатна доставка за България!ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Сусаменото семе пречи на появата на рак на гърдата
- Огретен от тиквички с ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с лук и масло
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- Пълнени постни чушки
Коментари към Оризови кюфтенца със сусам