Оризови кюфтенца със сусам
orizovi_kufteta_sus_susam.jpg)
Необходими продукти:
6-8 с. л. сварен ориз
1 яйце
10 гр сусам
олио за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, оставете го да изстине. Към него прибавете яйцето и сусама, подправете със сол и пипер. Нагорещете олио в тиган и слагайте по 1 ч. л. от сместа в него (трябва да се получат малки кюфтенца с диаметър 3-4 см). Пържете на умерен огън в продължение на около 2 минути (кюфтенцата да придобият златист цвят) и обърнете от другата страна. Поднесете със салата от червено или друго зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА МАСАЖ 50 мл
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
НовЧЕРЕН СУСАМ 100 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
Коментари към Оризови кюфтенца със сусам