Оризови кюфтенца със сусам
orizovi_kufteta_sus_susam.jpg)
Необходими продукти:
6-8 с. л. сварен ориз
1 яйце
10 гр сусам
олио за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, оставете го да изстине. Към него прибавете яйцето и сусама, подправете със сол и пипер. Нагорещете олио в тиган и слагайте по 1 ч. л. от сместа в него (трябва да се получат малки кюфтенца с диаметър 3-4 см). Пържете на умерен огън в продължение на около 2 минути (кюфтенцата да придобият златист цвят) и обърнете от другата страна. Поднесете със салата от червено или друго зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
НОСКО ОЙЛ спрей за нос 10 мл
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Сусам
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
Коментари към Оризови кюфтенца със сусам