Оризови кюфтета

Необходими продукти:
1 чаша ориз
100-150 грама сирене
2 яйца
200 грама гъби (изпържени)
1 глава лук
малко магданоз
галета
олио за пържене
сол, пипер (черен)
зеленчуци за гарнитура - по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и магданоза, сиренето настържете. Сварете ориза, лука запържете, докато омекне.
Смесете ориза, гъбите, лука, магданоза и сиренето с разбитите отделно яйца. Посолете, подправете с пипер, ако желаете. Разбъркайте всичко добре и оставете сместа за кратко да постои. След това оформете кюфтенца от нея, оваляйте ги в галета и ги пържете по 2-3 минути от всяка страна (до получаването на златиста коричка).
Поднесете със зеленчуци!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
Коментари към Оризови кюфтета