Кюфтета с ориз в сос

Необходими продукти:
500 грама кайма
1/2 чаена чаша ориз
1 средна глава лук
1 яйце
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
За соса:
1 супена лъжица сметана
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица доматено пюре
1 1/2 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до полуготовност. Нарежете лука на ситно, прибавете го към каймата, подсолете на вкус и омесете заедно с ориза и яйцето.
Оформете малки кюфтета от каймата, оваляйте ги в брашно и изпържете в нагорещено олио (не ги слагайте прекалено близо едно до друго) в продължение на 3 - 5 минути от едната страна, след което обърнете от другата.
Налейте вода в съда, тя трябва да покрива кюфтетата до половината. Сложете сол и оставете ястието да се задушава.
През това време изпечете леко брашното в тиган, прибавете сметаната, доматеното пюре, разбъркайте и налейте чаша и половина вода. Получения сос изсипете в съда с кюфтетата. Затворете го с капак и нека ястието се приготвя в продължение на 10 - 15 минути на среден огън.
Поднесете с картофено пюре. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
Коментари към Кюфтета с ориз в сос