Бързи оризови кюфтета с яйце
Необходими продукти:
80-100 грама ориз
1 яйце
3 супени лъжици брашно
5 супени лъжици галета
6 супени лъжици олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сварете го в голямо количество подсолена вода до готовност. Отцедете течността с помощта на гевгир и оставете зърната да се охладят малко. Прехвърлете ги в удобна купа.
Чукнете яйцето.
Добавете брашното.
Омесете.
Оформете плоски кюфтета с дебелина около 1 сантиметър.
Оваляйте ги в галета.
Изпържете в нагорещеното олио от двете страни.
Трябва да се получи златиста коричка.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Ориз
Коментари към Бързи оризови кюфтета с яйце