Бързи оризови кюфтета с яйце
Необходими продукти:
80-100 грама ориз
1 яйце
3 супени лъжици брашно
5 супени лъжици галета
6 супени лъжици олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сварете го в голямо количество подсолена вода до готовност. Отцедете течността с помощта на гевгир и оставете зърната да се охладят малко. Прехвърлете ги в удобна купа.

Чукнете яйцето.

Добавете брашното.

Омесете.

Оформете плоски кюфтета с дебелина около 1 сантиметър.

Оваляйте ги в галета.

Изпържете в нагорещеното олио от двете страни.


Трябва да се получи златиста коричка.

Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Бързи оризови кюфтета с яйце