Бързи оризови кюфтета с яйце

Необходими продукти:
80-100 грама ориз
1 яйце
3 супени лъжици брашно
5 супени лъжици галета
6 супени лъжици олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сварете го в голямо количество подсолена вода до готовност. Отцедете течността с помощта на гевгир и оставете зърната да се охладят малко. Прехвърлете ги в удобна купа.
Чукнете яйцето.
Добавете брашното.
Омесете.
Оформете плоски кюфтета с дебелина около 1 сантиметър.
Оваляйте ги в галета.
Изпържете в нагорещеното олио от двете страни.
Трябва да се получи златиста коричка.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Бързи оризови кюфтета с яйце