Кюфтета с ориз в гъбен сос

Необходими продукти:
200 грама ориз
500 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
олио
За соса:
200 грама гъби
1 глава лук
1 чаена лъжица брашно
4 супени лъжици високомаслена готварска сметана
100 грама кашкавал
150 милилитра вода
масло
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вряща вода, затворете съда с капак и оставете така за 15 минути. След това отцедете течността с помощта на гевгир и нека зърната се охладят.
Нарежете лука на много ситно, прибавете го към каймата, сложете също ориза, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Омесете продуктите хубаво и оформете малки кюфтета от каймата.
Изпържете ги от двете страни в нагорещена мазнина и подредете в тава, като оставите известно разстояние помежду им.
Ред е на соса.
Нарежете лука на ситно, гъбите на плочки. Изпържете лука в масло, прибавете гъбите и задушете за кратко на слаб огън. Сложете брашното и постепенно налейте водата по малко, разбърквайки. След това сметаната и настъргания кашкавал.
Свалете от котлона и с готовия сос залейте кюфтетата. Те трябва да са покрити с него повече от половината.
Изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса за около час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Как да различим истинския от фалшивия ориз
Коментари към Кюфтета с ориз в гъбен сос