Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 300 грама печурки
- грис за панировката
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Сварения до готовност ориз отцедете от течността и изплакнете.
Лука нарежете на малки кубчета, чесъна - ситно, а гъбите на дребни парчета.
Сгорещете олио и в него изпържете до прозрачност лука заедно с чесъна. Тогава прибавете печурките, разбъркайте, намалете температурата на котлона и затворете тигана с капак.
След около 7 минути (междувременно разбъркайте няколко пъти) изсипете ориза при останалите продукти, подправете, разбъркайте и нека комбинацията се охлади малко. От нея направете кюфтета, оваляйте всяко в грис и изпържете в олио до златисто от двете страни.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА ХЕРБАЛ КЕЪР ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА С ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
РИЛАСТИЛ КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ 200 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън