Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 300 грама печурки
- грис за панировката
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Сварения до готовност ориз отцедете от течността и изплакнете.
Лука нарежете на малки кубчета, чесъна - ситно, а гъбите на дребни парчета.
Сгорещете олио и в него изпържете до прозрачност лука заедно с чесъна. Тогава прибавете печурките, разбъркайте, намалете температурата на котлона и затворете тигана с капак.
След около 7 минути (междувременно разбъркайте няколко пъти) изсипете ориза при останалите продукти, подправете, разбъркайте и нека комбинацията се охлади малко. От нея направете кюфтета, оваляйте всяко в грис и изпържете в олио до златисто от двете страни.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън