Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън

Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън

Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
  • 1 глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 300 грама печурки
  • грис за панировката
  • сол
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Сварения до готовност ориз отцедете от течността и изплакнете.

Лука нарежете на малки кубчета, чесъна - ситно, а гъбите на дребни парчета.

Сгорещете олио и в него изпържете до прозрачност лука заедно с чесъна. Тогава прибавете печурките, разбъркайте, намалете температурата на котлона и затворете тигана с капак.

След около 7 минути (междувременно разбъркайте няколко пъти) изсипете ориза при останалите продукти, подправете, разбъркайте и нека комбинацията се охлади малко. От нея направете кюфтета, оваляйте всяко в грис и изпържете в олио до златисто от двете страни.

Поднесете ги горещи.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноСъставкиНовиниДиетиВидеоХранене при...БотаникаПсихологияЛайфстайлПроизводителиИсторияАлтернативна медицинаКлинични пътекиЛечения