Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз (кръглозърнест)
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 300 грама печурки
- грис за панировката
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Сварения до готовност ориз отцедете от течността и изплакнете.
Лука нарежете на малки кубчета, чесъна - ситно, а гъбите на дребни парчета.
Сгорещете олио и в него изпържете до прозрачност лука заедно с чесъна. Тогава прибавете печурките, разбъркайте, намалете температурата на котлона и затворете тигана с капак.
След около 7 минути (междувременно разбъркайте няколко пъти) изсипете ориза при останалите продукти, подправете, разбъркайте и нека комбинацията се охлади малко. От нея направете кюфтета, оваляйте всяко в грис и изпържете в олио до златисто от двете страни.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
Коментари към Панирани оризови кюфтета с печурки и чесън