Кюфтета от ориз с гъби и чесън

Необходими продукти:
1 чаена чаша кръглозърнест ориз
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
300 грама печурки
подправки (сол, черен пипер)
грис за паниране
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Ориза сварете до готовност и отцедете водата. Лука и чесъна обелете и накълцайте ситно. Гъбите измийте и нарежете.
Сгорещете олио, в което изпържете лука и чесъна до прозрачност. Тогава прибавете гъбите, разбъркайте и намалете котлона.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават около 5-7 минути, като през това време разбъркайте няколко пъти.
Време е да добавите сварения ориз, разбъркайте и подправете.
Когато оризово-гъбената маса се охлади малко, от нея направете кюфтета и ги оваляйте в грис.
Изпържете до златисто в олио и поднесете горещи.
Да ви е вкусно!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Кюфтета от ориз с гъби и чесън