Кюфтета от ориз с гъби и чесън
Необходими продукти:
1 чаена чаша кръглозърнест ориз
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
300 грама печурки
подправки (сол, черен пипер)
грис за паниране
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Ориза сварете до готовност и отцедете водата. Лука и чесъна обелете и накълцайте ситно. Гъбите измийте и нарежете.
Сгорещете олио, в което изпържете лука и чесъна до прозрачност. Тогава прибавете гъбите, разбъркайте и намалете котлона.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават около 5-7 минути, като през това време разбъркайте няколко пъти.
Време е да добавите сварения ориз, разбъркайте и подправете.
Когато оризово-гъбената маса се охлади малко, от нея направете кюфтета и ги оваляйте в грис.
Изпържете до златисто в олио и поднесете горещи.
Да ви е вкусно!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Кюфтета от ориз с гъби и чесън