Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Оризови кюфтета с пълнеж от кайма

Оризови кюфтета с пълнеж от кайма

Оризови кюфтета с пълнеж от кайма - изображение

Необходими продукти:


  • 2 чаени чаши бял ориз
  • 6 чаени чаши вода или зеленчуков бульон
  • 300 грама кайма
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 маринована червена чушка
  • 1 домат, обелен и настърган
  • стръкчета пресен магданоз
  • 1 главичка лук, настъргана
  • 2 разбити яйца
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици галета
  • олио за пържене


Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте водата или бульона, загрейте течността и сварете ориза. Охладете го, а през това време запържете в тиган лука, нарязаната ситно чушка, доматите и каймата. Добавете сол, черен пипер и кимион. Разбъркайте и овкусете с нарязан магданоз. Охладете плънката. От ориза оформете топчета, в средата на всяко сложете по една супена лъжица месна плънка и оформете кюфтенца. Загрейте повече мазнина, потопете ги в яйца, брашно и галета. Изпържете кюфтетата до златиста коричка и отцедете върху кухненско руло. Подредете в чиния и поднесете топли.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.guiainfantil.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноВидеоХранене при...ДиетиБотаникаНовиниСнимкиЛечения