Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Кюфтенца от ориз със зеленчуци

Кюфтенца от ориз със зеленчуци

Кюфтенца от ориз със зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • малка бучка масло (около 1 чаена лъжица)
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 намачкани скилидки чесън
  • 400 грама ориз
  • 250 милилитра бяло вино
  • 1,2 литра зеленчуков бульон
  • 100 грама замразен грах
  • 125 грама аспержи, нарязани на ситно
  • 40 грама масло
  • 80 грама пармезан
  • 150 милилитра олио
  • 100 грама брашно
  • 2 яйца
  • 100 грама хлебни трохи

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете зехтина и бучка масло. Изпържете лука, докато омекне и стане прозрачен. Прибавете чесъна и пържете в продължение на 2 минути. Намалете степента на котлона до средна и добавете ориза, разбърквайте и пържете 30 секунди.

Сипете виното, при изливането, трябва да се получат балончета, за да се нагрее достатъчно от топлината. Разбъркайте и да заври. Започнете да добавяте на части бульона. След като ви е останал около 150 милилитра от бульона, добавете към ориза зеленчуците, пармезана, маслото и половин лъжичка черен пипер. Разбъркайте и прибавете бульона, варете още 10 минути, за да се абсорбира течността, след което пресипете в ориза в чиния и оставете да се охлади напълно.

Когато оризът е напълно студен, той лесно ще се оформи на кюфтета - направете общо 16 броя.

Брашното, яйцата и хлебните трохи разпределете в 3 отделни съда.

Оваляйте кюфтетата в брашното, след това в яйцата, а накрая в трохите. Изпържете в сгорещено олио за 2 минути от всяка страна. Отцедете върху хартия и сервирайте с любим сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноНовиниДиетиВидеоХранене при...БотаникаСнимкиЛечения