Оризови кюфтета със сирене и кашкавал

Необходими продукти за 12 кюфтенца:
- 120 грама сварен ориз
- 30 грама настърган кашкавал
- 30 грама настъргано сирене
- 1 яйце
- 3 супени лъжици галета
- сол и черен пипер
- олио за пържене
за панировката
- едно разбито яйце
- галета
Начин на приготвяне:
В купа сложете ориза и добавете кашкавала, сиренето, галетата, яйцето и разбъркайте до еднородност.
В друг съд сложете и разбийте едно яйце, а в чиния сипете галетата. С нейна помощ и с лъжица оформете топчета. Потопете ги в яйцата, след това в галетата и повторете начина два пъти.
Подредете в табла и замразете за половин час. Сгорещете олиото и изпържете оризовите кюфтета.
Отцедете върху кухненска хартия и поднесете топли. По желание може да гарнирате с млечен сос.
Добър апетит!
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Как да различим истинския от фалшивия ориз
Коментари към Оризови кюфтета със сирене и кашкавал