Панирани оризови кюфтета с яйце
Необходими продукти:
- 80-100 грама ориз
- 1 яйце
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици галета
- 6 супени лъжици олио
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до готовност в голямо количество подсолена вода, за да се получи каша. Отцедете течността с помощта на гевгир, а когато оризът се охлади малко, го прехвърлете в купа.
Тогава чукнете яйцето, добавете брашното и омесете с ръце. Трябва да направите гъста лепкава маса. От нея оформете плоски кюфтета с дебелина около сантиметър и ги оваляйте от всички страни в галета.
Изпържете ги в горещото олио. Щом се образува неустоима коричка, може да извадите и да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕТИНА БАРТИ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ МАСЛО ЗА ТЯЛО 400 мл.
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ДЖОРДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз
- Седемдневна оризова диета
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Оризови спагети
Коментари към Панирани оризови кюфтета с яйце