Панирани оризови кюфтета с яйце

Необходими продукти:
- 80-100 грама ориз
- 1 яйце
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици галета
- 6 супени лъжици олио
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до готовност в голямо количество подсолена вода, за да се получи каша. Отцедете течността с помощта на гевгир, а когато оризът се охлади малко, го прехвърлете в купа.
Тогава чукнете яйцето, добавете брашното и омесете с ръце. Трябва да направите гъста лепкава маса. От нея оформете плоски кюфтета с дебелина около сантиметър и ги оваляйте от всички страни в галета.
Изпържете ги в горещото олио. Щом се образува неустоима коричка, може да извадите и да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ПЕРФЕКТА BIO RETINOL 50+ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
Коментари към Панирани оризови кюфтета с яйце