Панирани оризови кюфтета с яйце

Необходими продукти:
- 80-100 грама ориз
- 1 яйце
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици галета
- 6 супени лъжици олио
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до готовност в голямо количество подсолена вода, за да се получи каша. Отцедете течността с помощта на гевгир, а когато оризът се охлади малко, го прехвърлете в купа.
Тогава чукнете яйцето, добавете брашното и омесете с ръце. Трябва да направите гъста лепкава маса. От нея оформете плоски кюфтета с дебелина около сантиметър и ги оваляйте от всички страни в галета.
Изпържете ги в горещото олио. Щом се образува неустоима коричка, може да извадите и да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
Коментари към Панирани оризови кюфтета с яйце