Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани оризови кюфтета с яйце

Панирани оризови кюфтета с яйце

Панирани оризови кюфтета с яйце - изображение

Необходими продукти:

  • 80-100 грама ориз
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици брашно
  • 5 супени лъжици галета
  • 6 супени лъжици олио
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и го сварете до готовност в голямо количество подсолена вода, за да се получи каша. Отцедете течността с помощта на гевгир, а когато оризът се охлади малко, го прехвърлете в купа.

Тогава чукнете яйцето, добавете брашното и омесете с ръце. Трябва да направите гъста лепкава маса. От нея оформете плоски кюфтета с дебелина около сантиметър и ги оваляйте от всички страни в галета.

Изпържете ги в горещото олио. Щом се образува неустоима коричка, може да извадите и да поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...ДиетиВидеоНовиниБотаникаСнимкиЛечения