Панирани оризови кюфтета с яйце

Необходими продукти:
- 80-100 грама ориз
- 1 яйце
- 3 супени лъжици брашно
- 5 супени лъжици галета
- 6 супени лъжици олио
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до готовност в голямо количество подсолена вода, за да се получи каша. Отцедете течността с помощта на гевгир, а когато оризът се охлади малко, го прехвърлете в купа.
Тогава чукнете яйцето, добавете брашното и омесете с ръце. Трябва да направите гъста лепкава маса. От нея оформете плоски кюфтета с дебелина около сантиметър и ги оваляйте от всички страни в галета.
Изпържете ги в горещото олио. Щом се образува неустоима коричка, може да извадите и да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ХИП БИО КАША ЯБЪЛКА И ПРАСКОВА С ОРИЗ 190 г
ДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Седемдневна оризова диета
- Ориз
- Оризови спагети
Коментари към Панирани оризови кюфтета с яйце