Свински котлети с ананас и ром

Свинското месо е неизменна част от националната ни кухня. Точно поради тази причина трудно си го представяме в комбинация с нещо ново и различно. Но ако сте готови да експериментирате, сервирайте свинските котлети с ананас!
Необходими продукти:
- 4 свински котлета с кост
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 3 супени лъжици масло
- 2 чаени чаши нарязан на ситно ананас
- 1/4 чаена чаша тъмен ром
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици нарязана на ситно мента
- 1 лайм, нарязан на четвъртинки
- 2 чаени чаши сварен ориз
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер и го запържете в 2 лъжици от маслото в тиган за около 4-5 минути на страна. Прехвърлете в чиния и покрийте с фолио, за да го запазите топло.
В същия тиган разтопете останалото масло и изпържете ананаса за 2-4 минути, докато започне да покафенява.
Добавете рома и продължете да варите 1-2 минути, докато течността започне да се абсорбира. Прибавете захарта и след минута, когато ананасът се карамелизира, свалете от котлона.
Сервирайте месото с ананаса, поръсете с мента, гарнирайте със сварен ориз и лайм.
tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински котлети с ананас и ром