Свински котлети със сос от вино Марсала
Необходими продукти:
- 1/2 чаша вино Марсала
- 2 чаени лъжички царевично нишесте
- 1/4 чаша бяло брашно
- 4 свински котлети, без кост
- сол и черен пипер на вкус
- 2 чаени лъжички зехтин
- 4 тънки парченца прошуто, нарязани
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 1-2 листа зелен лук, наситнен
- 1 чаша нискомаслено прясно мляко
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в малка купа до хомогенност 2 супени лъжици от виното с царевичното нишесте.
Сложете брашно в плитка чиния. Овкусете котлетите със сол и черен пипер и оваляйте в брашното.
Загрейте зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън, след което намалете температурата и запържете свинските котлети. Прехвърлете ги в чиния. Сложете прошутото в тигана и запържете за минута, като разбърквате непрекъснато, за да не загори. Добавете лука и пържете до омекване, след което налейте останалите 6 супени лъжици вино, изсипете ригана и чесъна. Оставете да кипне.
Прибавете млякото и нишестената смес в тигана и поддържайте кипене. Разбърквайте често, докато се сгъсти сосът, след което сложете свинските котлети да къкрят за 1-2 минути.
Сервирайте, като гарнирате със ситно нарязан пресен зелен лук.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински котлети със сос от вино Марсала