Свински врат с дюли и червено вино
Необходими продукти:
1 килограм свински врат (цяло парче)
2 дюли
2 супени лъжици микс от подходящи любими подправки
1/2 лимон
200 милилитра сухо червено вино
2 чаени лъжици захар (ако дюлите са много кисели)
черен пипер и сол на вкус
алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Измийте свинския врат, подсушете го с хартия и направете разрези по него, които да наподобяват хармоника.
Напълнете ги с подправките.
Поставете месото в плътно затварящ се съд, който приберете в хладилника за 3 часа. Колко по-дълго време се маринова, толкова по-вкусно ястие ще се получи. Най-добрият вариант е свинското да престои една нощ с подправките.
Дюлите обелете и нарежете на парчета, почистете от семената. Полейте плода с лимоновия сок.
На този етап включете фурната да загрява (180 градуса).
Процепите на месото запълнете с резените дюля.
Застелете тава с фолио, което намажете с олио и тогава сложете месото върху него.
Поставете във фурната за 10 минути, за да се зачерви малко.
След това директно в съда налейте виното.
Върнете във фурната, увийте свинското с фолиото и увеличете градусите до 200.
Оставете ястието да се пече в продължение на час.
Добър апетит!
Снимки: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печен свински бут с медена глазура
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
Коментари към Свински врат с дюли и червено вино