Свински врат с дюли и червено вино
Необходими продукти:
1 килограм свински врат (цяло парче)
2 дюли
2 супени лъжици микс от подходящи любими подправки
1/2 лимон
200 милилитра сухо червено вино
2 чаени лъжици захар (ако дюлите са много кисели)
черен пипер и сол на вкус
алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Измийте свинския врат, подсушете го с хартия и направете разрези по него, които да наподобяват хармоника.

Напълнете ги с подправките.

Поставете месото в плътно затварящ се съд, който приберете в хладилника за 3 часа. Колко по-дълго време се маринова, толкова по-вкусно ястие ще се получи. Най-добрият вариант е свинското да престои една нощ с подправките.
Дюлите обелете и нарежете на парчета, почистете от семената. Полейте плода с лимоновия сок.

На този етап включете фурната да загрява (180 градуса).
Процепите на месото запълнете с резените дюля.

Застелете тава с фолио, което намажете с олио и тогава сложете месото върху него.

Поставете във фурната за 10 минути, за да се зачерви малко.

След това директно в съда налейте виното.

Върнете във фурната, увийте свинското с фолиото и увеличете градусите до 200.

Оставете ястието да се пече в продължение на час.


Добър апетит!
Снимки: priyatnogo-appetita.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Свински врат с дюли и червено вино