Свински котлети на фурна с целина и ябълки

Ако обичате свинско месо, може би си го хапвате прекалено често, което води до еднообразие... За да избегнете обичайните рецепти, предлагаме ви да го поднесете с интересна гарнитура - ябълка и целина. Подхожда му и картофено пюре, с което да допълните ястието.
Необходими продукти:
- 1/2 глава целина
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, тънко нарязани
- кората от 1 лимон, настъргана
- 2 ябълки, нарязани на тънко
- 3 стръка розмарин
- 2 броя свински котлети
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Почистете целината от кората и нарежете на тънки парченца.
Сложете 1 супена лъжица зехтин в тава и покрийте дъното с целината. Разпръснете върху нея чесъна и лимоновата кора, подправете и отгоре наредете резените ябълка.
Сложете клонките розмарин и полейте с малко зехтин. Поставете месото в тавата и подправете със сол и пипер, леко намазнете.
Печете 25-30 минути, до готовност на свинското.
Сервирайте веднага, добавете свежа салата, картофено пюре или пък сос по желание. Импровизирайте и се насладете на тази вечеря за двама.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
Коментари към Свински котлети на фурна с целина и ябълки