Свински котлети на тиган с масло, кайсии и бира
Необходими продукти:
- 3-4 свински котлета
- 50 грама краве масло
- сол, черен пипер, кимион според вкуса
- 200 грама почистени кайсии
- 80 милилитра бира
- 1/2 чаена чаша брашно
- няколко стръкчета пресен розмарин
- един стрък пресен риган
Начин на приготвяне:
Подправете свинското със сол, черен пипер и кимион на вкус. Втрийте стръкчетата розмарин и риган в месото.

Загрейте маслото в дълбок тиган, оваляйте котлетите в брашното и ги запържете от двете страни. Прибавете разполовените кайсии, разбъркайте и след 5 минути налейте бирата.

Задушете ястието на слаб огън за 20 минути, премахнете капака и гответе още 5 минути. Разпределете порции и поднесете ястието топло, гарнирани със стръкче пресен розмарин.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Традиционна капама по бански
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Свински котлети на тиган с масло, кайсии и бира