Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински котлети на тиган с масло, кайсии и бира

Свински котлети на тиган с масло, кайсии и бира

Свински котлети на тиган с масло, кайсии и бира - изображение

Необходими продукти:


  • 3-4 свински котлета
  • 50 грама краве масло
  • сол, черен пипер, кимион според вкуса
  • 200 грама почистени кайсии
  • 80 милилитра бира
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • няколко стръкчета пресен розмарин
  • един стрък пресен риган


Начин на приготвяне:


Подправете свинското със сол, черен пипер и кимион на вкус. Втрийте стръкчетата розмарин и риган в месото.

свински котлети с масло, кайсии и бира

Загрейте маслото в дълбок тиган, оваляйте котлетите в брашното и ги запържете от двете страни. Прибавете разполовените кайсии, разбъркайте и след 5 минути налейте бирата.

свински котлети с масло, кайсии и бира

Задушете ястието на слаб огън за 20 минути, премахнете капака и гответе още 5 минути. Разпределете порции и поднесете ястието топло, гарнирани със стръкче пресен розмарин.

свински котлети с масло, кайсии и бира

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноИсторияАлт. медицинаНовиниБотаникаАнкетиДиети