Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински врат с патладжани, домати и заливка

Свински врат с патладжани, домати и заливка

Свински врат с патладжани, домати и заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама свински врат
  • 3 патладжана
  • 3 домата
  • 1 глава лук
  • връзка кориандър/магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 2-3 чаени лъжици доматено пюре
  • сух босилек, черен пипер, сол и други подходящи подправки по избор

За заливката:

  • 1 яйце
  • прясно мляко
  • кашкавален сос
  • кашкавал


Начин на приготвяне:

Разрежете патладжаните на две по дължина, след това на недебели парчета, поръсете със сол и оставете така за половин час.

Доматите нарежете на кръгчета, лука - на полукръгчета, чесъна - на тънки плочки, а магданоза наситнете.

Нарежете месото на порции и начукайте. Разтворете доматеното пюре в 150 милилитра вода.

Сложете свинското в купа, залейте го с доматената течност, добавете лука, чесъна, магданоза и подправките. Разбъркайте и оставете за час-час и половина месото, за да се маринова.

Измийте старателно патладжаните, отцедете ги и подсушете. Подредете част от тях по дъното на тава, след това сложете ред от свинското, патладжани и домати, върху тях лука, чесъна и магданоза (от маринатата).

Разбийте яйцето с млякото и кашкаваления сос. Залейте продуктите в тавата и поставете във фурната, загрята на 200 градуса. След около час и двадесет минути (времето зависи от вашата фурна). Десетина минути преди ястието да бъде готово, го поръсете с настърган кашкавал.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети