Свински врат с патладжани, домати и заливка
Необходими продукти:
- 600 грама свински врат
- 3 патладжана
- 3 домата
- 1 глава лук
- връзка кориандър/магданоз
- 2 скилидки чесън
- 2-3 чаени лъжици доматено пюре
- сух босилек, черен пипер, сол и други подходящи подправки по избор
За заливката:
- 1 яйце
- прясно мляко
- кашкавален сос
- кашкавал
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните на две по дължина, след това на недебели парчета, поръсете със сол и оставете така за половин час.
Доматите нарежете на кръгчета, лука - на полукръгчета, чесъна - на тънки плочки, а магданоза наситнете.
Нарежете месото на порции и начукайте. Разтворете доматеното пюре в 150 милилитра вода.
Сложете свинското в купа, залейте го с доматената течност, добавете лука, чесъна, магданоза и подправките. Разбъркайте и оставете за час-час и половина месото, за да се маринова.
Измийте старателно патладжаните, отцедете ги и подсушете. Подредете част от тях по дъното на тава, след това сложете ред от свинското, патладжани и домати, върху тях лука, чесъна и магданоза (от маринатата).
Разбийте яйцето с млякото и кашкаваления сос. Залейте продуктите в тавата и поставете във фурната, загрята на 200 градуса. След около час и двадесет минути (времето зависи от вашата фурна). Десетина минути преди ястието да бъде готово, го поръсете с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свински врат с патладжани, домати и заливка