Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли, филета
- 1 глава червен лук, тънко нарязан
- 750 грама червено зеле, настъргано
- 250 милилитра сок от червена боровинка
- 100 грама фурми, нарязани на едро
- 1 1/2 супена лъжица кафява захар
- 100 грама галета
- 100 грама брашно, смесено с подправки
- 1 яйце, разбито
- 3 супени лъжици червен винен оцет
- 2 супени лъжици олио, плюс 1 чаена лъжичка за пържене
- 1 чаена лъжичка кориандър
- 1 чаена лъжичка подправка за барбекю
- 4 чаени лъжички кимион
- 1 шепа рукола
Начин на приготвяне:
- В голям тиган запържете лука с 1 чаена лъжичка олио, докато омекне.
- Поръсете с 1 чаена лъжичка от кимиона и останалите подправки.
- След около минута добавете зелето, фурмите, кафявата захар, сокът от червена боровинка и оцета.
- Разбъркайте и оставете да къкри под капак за около 20 минути. Периодично разбърквайте.
- През това време начукайте пържолите до дебелина 0,5 сантиметра.
- Смесете в чиния галетата с останалия кимион.
- Оваляйте всяка пържола в брашното, потопете в яйцето и накрая оваляйте в галета.
- Загрейте олиото на висока температура и изпържете свинските филета до златисто за около 2-3 минути от всяка страна.
- Сервирайте пържолите топли, гарнирани със задушеното червено зеле и поръсени с листа от прясна рукола.
Порции: 4 броя
Време за приготвяне: 7 минути
Време за готвене: 23 минути
Калории: 833 калории / порция
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле