Свинска плешка с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
20 милилитра олио
5 грама смлян черен пипер
1 килограм свинска плешка (или месо по избор)
300 грама кашкавал
10 скилидки чесън
майонеза на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дължина 15 сантиметра и дебелина - 2 сантиметра. Начукайте ги добре от двете страни и подправете със сол на вкус.
Намачкайте обелените скилидки чесън и смесете със смляния черен пипер. Настържете кашкавала.
Подредете месото в подмазана с олио тава и намажете обилно всяко парче с пикантната комбинация, след това сложете майонеза на вкус и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете пържолите в загрята до 220 градуса фурна за около 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Свинска плешка с кашкавал и чесън