Салата Нисуаз (с макарони, яйце и риба тон)

Необходими продукти:
- 150 грама макарони (спираловидни)
- 150 грама консервирана риба тон
- 6 чери домата
- шепа зелен фасул
- шепа маслини без костилки
- 1 лимон
- 1 яйце
- шепа листа зелена салата
- 5 пера шнит лук (може да замените с пера зелен лук)
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица бял винен оцет
- щипка прясно смлян черен пипер
- 2/3 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Изсипете макароните във вряща подсолена вода и ги сварете до полуготовност. Прибавете зеления фасул и няколко минути по-късно свалете съда от котлона. С помощта на гевгир отцедете водата, като запазите 2-3 супени лъжици от нея.
Чери доматите и маслините разрежете на четири. Изцедете 2 супени лъжици сок от лимона.
Смесете рибата тон (без течността от консервата) с 2 супени лъжици зехтин, лимоновия сок, подправете с черен пипер, сол, добавете доматите, маслините и разбъркайте всичко.
Кипнете 500 милилитра вода, налейте в нея оцета, с тел за разбиване на яйца направете малък "водовъртеж" и чукнете яйцето в образувалата се "фуния". Намалете температурата на котлона и варете яйцето 2-3 минути, след което го извадете върху хартия с помощта на решетъчна лъжица.
Прибавете горещите макарони и зеления фасул при рибата с доматите и маслините. Разбъркайте и поръсете с накълцания лук.
Сложете накъсаните листа зелена салата в чиния, върху тях макароните с рибата и останалите продукти. Напръскайте със зехтин и най-отгоре сложете яйцето, което разчупете леко с вилица.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
Коментари към Салата Нисуаз (с макарони, яйце и риба тон)