Паста с риба тон и грах
Необходими продукти:
300 грама консервиран грах
300 грама консерва риба тон
100 милилитра бяло вино
100 грама лук
400 грама консервирани домати в собствен сок
сол и смлян черен пипер на вкус
други подправки по избор и на вкус
паста по ваш избор
пресен магданоз или друга предпочитана зелена подправка за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на ситно и задушете в олио, докато стане прозрачен.
Отцедете течността от консервата риба, а рибата изсипете при лука. След това налейте виното и оставете всичко на котлона до изпаряване на течността.
Когато това стане, добавете доматите, които сте обелили предварително. 10 минути по-късно сложете и граха, подправките и нека сосът заври. След 1-2 минути свалете от огъня.
Сварете пастата в подсолена вода до готовност, отцедете течността и поднесете с готовия рибено-зеленчуков сос.
Поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
Коментари към Паста с риба тон и грах