Салата в паста Конкильони
Пастата Конкильони представлява големи макарони, които приличат на черупка. Обикновено се пълнят с месна или зеленчукова смес и се запичат до хрупкава коричка. В този случай ви предлагаме да използвате същия начин на приготвяне, но вместо плънка за паста, да сложите салата.
Необходими продукти:
- 18 броя конкильони
- 220 грама тънко нарязан салам
- 4 чаени чаши нарязана на ситно маруля
- 1 чаена чаша домати, нарязани на кубчета
- 3/4 чаена чаша почистена от семената краставица, нарязана на кубчета
- 3/4 чаена чаша нарязан на ситно червен лук
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- сокът на 1/2 лимон
- зехтин
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Сварете пастата Конкильони във вода, овкусена със сол, до готовност - за около 8 минути. Отцедете и изплакнете със студена вода.
Комбинирайте всички продукти за салатата, като запазите част от сиренето. Смесете балсамовия оцет с лимоновия сок и зехтина и полейте зеленчуците с дресинга. Напълнете макаронените черупки и поръсете с останалото сирене.
Може да напълните пастата с друга салата или дип.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Салата в паста Конкильони