Макарони с риба тон, бяло вино и каперси
Необходими продукти:
- 120 грама къси макарони
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша нарязан лук
- щипка люспи червен пипер
- 170 грама консервирана риба тон
- 1 супена лъжица каперси
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- смлян черен пипер (колкото желаете)
Начин на приготвяне:
Сварете в подсолена вода макароните.
Сгорещете зехтина подходящ съд (при средна температура), изсипете в него лука, люспите червен пипер и след 5 минути пържене добавете рибата и каперсите. Подсолете и налейте виното. Щом то кипне, намалете температурата на котлона и оставете сместа се вари около 10 минути. Ако започне да става много суха, налейте още малко вино.
Време е да добавите макароните, разбъркайте и налейте мъничко зехтин. Накрая поръсете с накълцани листа пресен магданоз, подправете черен пипер на вкус и поднесете пастата.
Да ви е вкусно!
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
Коментари към Макарони с риба тон, бяло вино и каперси