Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
2 яйца
стрък праз
1 супена лъжица заквасена сметана
1 морков
филия бял хляб
сол, прясно смлян черен пипер и кориандър - на вкус
орехови ядки на вкус
олио
прясно мляко
За соса:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица масло
2 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди, нарежете ги на 4 еднакви парчета, които след това ще трябва да навиете на рула. Подправете със сол и черен пипер, покрийте с найлоново фолио и начукайте. Напръскайте с олио и оставете пилешкото за момента.
Залейте хляба с прясно мляко, за да омекне. Счукайте ореховите ядки в хаванче, праза нарежете ситно, а моркова настържете.
Запържете лука и моркова в нагорещено олио, чукнете двете яйца при зеленчуците, налейте 2 супени лъжици прясно мляко и сметаната. Разбъркайте всичко старателно и добавете орехите.
Отцедете млякото от хляба и сложете натрошената филия при останалите продукти. Разбъркайте, затоплете сместа малко и плънката е готова.
Разпределете я върху парчетата филе, като слоят й да бъде около половин сантиметър.
Оформете рулца, закрепете ги с помощта на клечка за зъби и запържете първо за 3 минути от страната, където преминават клечките, след това обърнете и нека се приготвят още 2 минути.
Затворете съда с капак и оставете рулцата да се задушават в продължение на още 10 минути.
Направете сос Бешамел, като в края на приготвянето добавете намачканите скилидки чесън.
Поднесете ястието с него, може да гарнирате със сварен ориз или със зеленчуци.
Добър апетит!
Снимки: 1recept.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос