Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон

Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо
- 1-2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 филии бял хляб
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица пикантен кетчуп
- 2 яйца
- 200-250 грама тънко нарязан бекон
- 100 грама твърд кашкавал по желание
- 300 грама печурки или други гъби
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Накиснете филиите в млякото, след което ги смелете заедно с месото. Лука обелете, нарежете ситно и изпържете до златисто. Добавете наситените скилидки чесън и задушете на бавен огън, докато омекнат.
Измийте гъбите, нарежете ги на малки кубчета, изпържете и тях.
Смесете каймата с лука и печурките, прибавете двете яйца, кетчупа и подправете. Ако сте решили да използвате кашкавал, настържете го и добавете в каймата.
Включете фурната на 180-200 градуса, за да загрее, докато оформите рулото.
Застелете дъното на тава с пергаментова хартия, върху която сложете каймата и й придайте форма на руло. Покрийте го с бекона и застъпете краищата под рулото, като по този начин го опаковайте от всички страни.
Покрийте с алуминиево фолио и изпечете за 15-20 минути. След това отстранете покритието и нека рулото се запече до зачервяване.
За да се изсъхват парчетата бекон, е добре да ги поливате периодично с отделящия се по време на печенето сок (но не повече от 2-3 пъти).
Рулото ще бъде готово след около час, като точното време зависи от дебелината му.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: buterbystro.ru
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- Как да замразим каймата, така че да е най-лесна за обработка?
- Нормализирайте кръвната захар и холестерола с гъби чага
- 15 забележителни гъби, които са тооолкова красиви, че ще ви убият
- Пълнени картофи с кайма, зеленчуци и кашкавал
- Токсикологията във Варна се пълни с хора, натровени от гъби
- Във Франция ще бъдат унищожени радиоактивни гъби от Беларус
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА