Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо
- 1-2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2-3 филии бял хляб
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица пикантен кетчуп
- 2 яйца
- 200-250 грама тънко нарязан бекон
- 100 грама твърд кашкавал по желание
- 300 грама печурки или други гъби
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Накиснете филиите в млякото, след което ги смелете заедно с месото. Лука обелете, нарежете ситно и изпържете до златисто. Добавете наситените скилидки чесън и задушете на бавен огън, докато омекнат.
Измийте гъбите, нарежете ги на малки кубчета, изпържете и тях.
Смесете каймата с лука и печурките, прибавете двете яйца, кетчупа и подправете. Ако сте решили да използвате кашкавал, настържете го и добавете в каймата.
Включете фурната на 180-200 градуса, за да загрее, докато оформите рулото.
Застелете дъното на тава с пергаментова хартия, върху която сложете каймата и й придайте форма на руло. Покрийте го с бекона и застъпете краищата под рулото, като по този начин го опаковайте от всички страни.
Покрийте с алуминиево фолио и изпечете за 15-20 минути. След това отстранете покритието и нека рулото се запече до зачервяване.
За да се изсъхват парчетата бекон, е добре да ги поливате периодично с отделящия се по време на печенето сок (но не повече от 2-3 пъти).
Рулото ще бъде готово след около час, като точното време зависи от дебелината му.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: buterbystro.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Руло от свински джолан с чесън
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от лозови листа със свинско месо
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Руло от пилешко месо, бекон и спанак
Коментари към Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон