Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон

Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон

Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свинско месо
  • 1-2 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 филии бял хляб
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена лъжица пикантен кетчуп
  • 2 яйца
  • 200-250 грама тънко нарязан бекон
  • 100 грама твърд кашкавал по желание
  • 300 грама печурки или други гъби
  • сол
  • черен пипер
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Накиснете филиите в млякото, след което ги смелете заедно с месото. Лука обелете, нарежете ситно и изпържете до златисто. Добавете наситените скилидки чесън и задушете на бавен огън, докато омекнат.

Измийте гъбите, нарежете ги на малки кубчета, изпържете и тях.

Смесете каймата с лука и печурките, прибавете двете яйца, кетчупа и подправете. Ако сте решили да използвате кашкавал, настържете го и добавете в каймата.

Включете фурната на 180-200 градуса, за да загрее, докато оформите рулото.

Застелете дъното на тава с пергаментова хартия, върху която сложете каймата и й придайте форма на руло. Покрийте го с бекона и застъпете краищата под рулото, като по този начин го опаковайте от всички страни.

Покрийте с алуминиево фолио и изпечете за 15-20 минути. След това отстранете покритието и нека рулото се запече до зачервяване.

За да се изсъхват парчетата бекон, е добре да ги поливате периодично с отделящия се по време на печенето сок (но не повече от 2-3 пъти).

Рулото ще бъде готово след около час, като точното време зависи от дебелината му.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: buterbystro.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиНовиниЛюбопитноБотаникаСъставкиДиетиПсихологияПроизводителиЛайфстайлИсторияКлинични пътекиАлт. медицина