Пилешко руло в бутер тесто
Необходими продукти:
За плънката:
- 500 грама пилешко месо, мляно
- 1 глава лук
- 3/4 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 яйце
- 1/3 чаена чаша пресен босилек, нарязан
- 3/4 чаена чаша сушени домати
- 1 чаена лъжичка сол
За тестото:
- 1 лист бутер тесто
- 1 яйце, леко разбито
Начин на приготвяне:
- Комбинирайте съставките за плънката в купа и ги омесете с ръце. Каймата трябва да е мека и влажна, а не суха и ронлива.
- Поставете плънката в късия край на бутер тестото и я оформете.
- Завийте рулото и го прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене, като ръбът остане отдолу.
- Направете няколко разреза в горната част и намажете с разбитото яйце.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 35-40 минути или до златисто кафяв цвят.
- Извадете тавата, покрийте я с фолио и печете още 15-20 минути.
- Оставете рулото леко да се охлади в продължение на 10 минути, преди да го нарежете.
- Поднесете с чаша вино и гарнитура по избор.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло със спанак и гъби
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
Коментари към Пилешко руло в бутер тесто