Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко руло с чесън, орехи и лук

Пилешко руло с чесън, орехи и лук

Пилешко руло с чесън, орехи и лук - изображение

Необходими продукти:


  • 1.5 килограма пилешко филе
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • сок от един лимон
  • 1/2 глава чесън, почистена и нарязана ситно
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 300 грама фино смлени орехи
  • няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • клечки за зъби или разполовени дървени шишчета


Начин на приготвяне:


Филетирайте месото, наредете парченцата едно до друго и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. В Блендер сложете орехите, чесъна, магданоза и нарязания лук.

Разбийте до еднородност и разпределете сместа върху пилешкото филе. Завийте руло и закрепете с помощта на клетки за зъби. С купичка смесете лимоновия сок, горчицата и меда.

Разбъркайте и намажете рулото от всички страни. Сложете го в тава, загрейте фурната на 170 градуса и гответе месото в продължение на 40-45 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

Да ви е вкусно!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: niftyrecipe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкетиСнимкиБотаника