Пилешко руло с чесън, орехи и лук
Необходими продукти:
- 1.5 килограма пилешко филе
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- сок от един лимон
- 1/2 глава чесън, почистена и нарязана ситно
- няколко стръка пресен магданоз
- 300 грама фино смлени орехи
- няколко стръка пресен лук, нарязани ситно
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаена лъжичка горчица
- клечки за зъби или разполовени дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Филетирайте месото, наредете парченцата едно до друго и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. В Блендер сложете орехите, чесъна, магданоза и нарязания лук.
Разбийте до еднородност и разпределете сместа върху пилешкото филе. Завийте руло и закрепете с помощта на клетки за зъби. С купичка смесете лимоновия сок, горчицата и меда.
Разбъркайте и намажете рулото от всички страни. Сложете го в тава, загрейте фурната на 170 градуса и гответе месото в продължение на 40-45 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: niftyrecipe.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло в бутер тесто
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Руло от свински джолан с чесън
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Руло от крема сирене с бекон, ядки и сушени плодове
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло с пилешко филе, броколи и шунка
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
Коментари към Пилешко руло с чесън, орехи и лук