Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 1/2 чаена чаша галета
- 8 филийки шунка
- 4 филии кашкавал
- 1 яйце
- 4 чаени лъжички масло, омекотено
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички червен пипер
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете маслото и солта и разбъркайте добре.
- Леко изтънете пилешкото филе и го намажете отгоре с маслената смес, след което поръсете с червен пипер.
- Върху всяка пържола поставете по 2 филийки шунка и 1 филийка кашкавал.
- Завийте ги плътно в руло и забодете края с клечки за зъби.
- Комбинирайте останалата смес от масло и сол с яйцето и намажете обилно всяко от пилешките рула, след което ги оваляйте в галета.
- Подредете в подмазана с масло тава и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20-25 минути. Ако месото все още не е опечено, покрийте с фолио и печете до пълна готовност.
- Извадете пълнените пилешки гърди и ги нарежете на порции.
- Поднесете топли с гарнитура по желание.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от лозови листа със свинско месо
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Руло от пилешко месо, бекон и спанак
- Свинско руло със спанак и гъби
Коментари към Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал