Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
Необходими продукти:
1 килограм пилешко филе
300 грама сладки чушки
200 грама праз
200 грама кашкавал
магданоз на вкус
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе и го подсушете, след това сложете в найлонов плик начукайте. Дебелината да бъде около 1,5 сантиметра.
Чушките, измийте, почистете от семената и опашките, нарежете на сламки, праза - на кръгчета, кашкавала настържете ситно.
Подредете парчетата филе, оформяйки равен слой върху лист фолио, който сте подмазали с малко олио.
Филетата слагайте, като ги застъпвате едно за друго. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, след което равномерно разпределете чушките, а върху тях кръгчетата праз.
Поръсете всичко с настърган кашкавал и навийте стегнато руло, увийте го във фолиото и поставете в загрята фурна при 180-200 градуса. Нека ястието се приготвя в продължение на час-час и половина.
Когато се охлади, нарежете на парчета с дебелина около 3-5 сантиметра.
Подредете ги в плосък съд, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Ястието е вкусно и топло, и студено.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свински джолан с чесън
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от лозови листа със свинско месо
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Руло от пилешко месо, бекон и спанак
Коментари към Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки