Празнично пилешко руло с гъби и ядки

Необходими продукти:
1 пиле
гъби
шамфъстъци или орехи
подправки по избор
олио за пържене
Количествата на продуктите определете според личните си вкусови предпочитания и броя порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите. Пилешкото почистете от кожата, запазете я цяла, ще е необходима за направата на рулото. Нарежете месото на малки парчета и смесете с гъбите. Сложете подправки по избор и на вкус, добавете натрошените ядки и разбъркайте всичко добре.
Разпределете получената комбинация върху кожата и оформете руло, което увийте във фолио, а краищата стегнете.
Поставете във фурната за около 50 минути при 200 - 210 градуса. Готовото руло изчакайте да изстине и приберете в хладилника за 5 - 6 часа или за по-дълго.
След това махнете фолиото, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от пилешки гърди с плънка от лук, спанак и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Руло от крема сирене с бекон, ядки и сушени плодове
- Свинско руло с чеснова паста и билки
- Пилешко руло с омлет и шунка
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от колбас с крема сирене и чушка
Коментари към Празнично пилешко руло с гъби и ядки