Празнично пилешко руло с гъби и ядки

Необходими продукти:
1 пиле
гъби
шамфъстъци или орехи
подправки по избор
олио за пържене
Количествата на продуктите определете според личните си вкусови предпочитания и броя порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите. Пилешкото почистете от кожата, запазете я цяла, ще е необходима за направата на рулото. Нарежете месото на малки парчета и смесете с гъбите. Сложете подправки по избор и на вкус, добавете натрошените ядки и разбъркайте всичко добре.
Разпределете получената комбинация върху кожата и оформете руло, което увийте във фолио, а краищата стегнете.
Поставете във фурната за около 50 минути при 200 - 210 градуса. Готовото руло изчакайте да изстине и приберете в хладилника за 5 - 6 часа или за по-дълго.
След това махнете фолиото, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Свинско руло с чеснова паста и билки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Свинско руло със спанак и гъби
- Руло от свински джолан с чесън
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
Коментари към Празнично пилешко руло с гъби и ядки