Руло от свински джолан с чесън
Необходими продукти:
1,300 килограма свински джолан
сол на вкус
черен пипер на зърна на вкус за сваряването
прясно смлян черен пипер и намачкани скилидки чесън (1 глава или на вкус)
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Измийте джолана, залейте със студена вода и оставете да престои в нея половин час. След това сварете до готовност, но не трябва да прекалявате, за да не се развари месото. Във водата сложете зърна черен пипер, сол и дафинов лист на вкус, може и цяла глава лук, ако желаете.
Изчакайте готовия джолан да се охлади напълно, без да изваждате от течността.
Щом изстине, прехвърлете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Разрежете крачето през средата по дължина, разрезът да достигне костта, която трябва да отстраните старателно.
Поръсете вътрешната част на джолана с прясно смлян черен пипер, разпределете намачкания чесън и внимателно съберете месото, оформяйки руло.
Увийте го в найлоново фолио, поставете някаква тежест отгоре и приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден отстранете фолиото, нарежете рулото на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от лозови листа със свинско месо
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Руло от пилешко месо, бекон и спанак
Коментари към Руло от свински джолан с чесън