Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица пресован чесън
- 2 супени лъжици пресен риган, ситно нарязан
- 2 чаени лъжички суха мащерка
- сол, черен пипер и зехтин
- 1.5 килограма нарязан свински врат без кост
- 100 грама фино нарязан луканков салам
- 1 чаена чаша свежи листенца спанак
- 100 грама нарязан фино кашкавал
- 50 грама мариновани червени чушки, нарязани ситно
- дебел конец за месото
Начин на приготвяне:
Сложете месото върху дъска и го филетирайте в помощта на дървен чук. Подправете със сол, черен пипер и зехтин. Овкусете от всички страни и пъхнете под свинското дебел конец.
Отгоре подредете нарязаните фино саламчета, спанака, кашкавала, а върху него чушката. Завийте месото на руло и прикрепете с помощта на конеца.
Завържете го на няколко места и срежете краищата. В купа смесете зехтина с чесъна и останалите подправки.Намажете свинското руло и го сложете в тава.
Налейте около 150 милилитра вода, загрейте фурната на 180 градуса и печете на слаб огън за час и половина, два. Охладете, разрежете парченца и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cookingontheweekends.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Пилешко руло в бутер тесто
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло със спанак и гъби
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Руло от свински джолан с чесън
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
Коментари към Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки