Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки

Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки

Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки - изображение

Необходими продукти:


  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 2 супени лъжици пресен риган, ситно нарязан
  • 2 чаени лъжички суха мащерка
  • сол, черен пипер и зехтин
  • 1.5 килограма нарязан свински врат без кост
  • 100 грама фино нарязан луканков салам
  • 1 чаена чаша свежи листенца спанак
  • 100 грама нарязан фино кашкавал
  • 50 грама мариновани червени чушки, нарязани ситно
  • дебел конец за месото


Начин на приготвяне:


Сложете месото върху дъска и го филетирайте в помощта на дървен чук. Подправете със сол, черен пипер и зехтин. Овкусете от всички страни и пъхнете под свинското дебел конец.

руло със салам, спанак, моцарела

Отгоре подредете нарязаните фино саламчета, спанака, кашкавала, а върху него чушката. Завийте месото на руло и прикрепете с помощта на конеца.

руло със салам, спанак, моцарела

Завържете го на няколко места и срежете краищата. В купа смесете зехтина с чесъна и останалите подправки.Намажете свинското руло и го сложете в тава.

руло със салам, спанак, моцарела

Налейте около 150 милилитра вода, загрейте фурната на 180 градуса и печете на слаб огън за час и половина, два. Охладете, разрежете парченца и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: cookingontheweekends.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайл