Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
Необходими продукти:
500 грама замразено бутер тесто
1 яйце
1 супена лъжица течна сметана
50 грама бадемови листенца
100 грама тъмен шоколад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, разрежете го на триъгълници и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса. Отделете белтъка от жълтъка. Жълтъка смесете със сметаната. Белтъка разбийте и намажете с него триъгълниците. След това ги поръсете с бадемови листенца, сложете върху всяко по парченце шоколад с дебелина не повече от 1 см. Придайте желаната форма и намажете повърхността на рогчетата със сместа от жълтък и сметана.
Изпечете във фурната в продължение на 20 минути (до златисто).
Получават се вкусни своеобразни кроасани, които ще се наложи да изчакате да се охладят достатъчно, за да поръсите с пудра захар и чак тогава да им се насладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадови палачинки
- Захарни бутер кифлички
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Картофени рулца в тесто
Коментари към Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми