Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми

Необходими продукти:
500 грама замразено бутер тесто
1 яйце
1 супена лъжица течна сметана
50 грама бадемови листенца
100 грама тъмен шоколад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, разрежете го на триъгълници и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса. Отделете белтъка от жълтъка. Жълтъка смесете със сметаната. Белтъка разбийте и намажете с него триъгълниците. След това ги поръсете с бадемови листенца, сложете върху всяко по парченце шоколад с дебелина не повече от 1 см. Придайте желаната форма и намажете повърхността на рогчетата със сместа от жълтък и сметана.
Изпечете във фурната в продължение на 20 минути (до златисто).
Получават се вкусни своеобразни кроасани, които ще се наложи да изчакате да се охладят достатъчно, за да поръсите с пудра захар и чак тогава да им се насладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН РОЗОВА ВОДА, ЙОГУРТ И ШОКОЛАД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Тутманик
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми