Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
Необходими продукти:
500 грама замразено бутер тесто
1 яйце
1 супена лъжица течна сметана
50 грама бадемови листенца
100 грама тъмен шоколад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, разрежете го на триъгълници и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса. Отделете белтъка от жълтъка. Жълтъка смесете със сметаната. Белтъка разбийте и намажете с него триъгълниците. След това ги поръсете с бадемови листенца, сложете върху всяко по парченце шоколад с дебелина не повече от 1 см. Придайте желаната форма и намажете повърхността на рогчетата със сместа от жълтък и сметана.
Изпечете във фурната в продължение на 20 минути (до златисто).
Получават се вкусни своеобразни кроасани, които ще се наложи да изчакате да се охладят достатъчно, за да поръсите с пудра захар и чак тогава да им се насладите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Бързи питки без месене
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми