Бисквитки с шоколадови капки
 
    Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
0,5 чаена лъжица сол
230 грама масло (предварително размекнато на стайна температура)
170 грама захар
1 ванилия
2 яйца
300 грама шоколадови капки
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта,

добавете ванилията и яйцата (едно по едно), без да спирате да разбивате.

В отделен съд смесете брашното, бакпулвера и солта. Изсипвайте от сухата смес постепенно в течната.

Накрая сложете шоколадовите капки и разбъркайте всичко. Трябва да се получи гъсто лепкаво тесто.

Застелете тава с хартия за печене. Загребвайте от сместа със супена лъжица и с помощта на още една подредете бисквитките в съда, оформяйки топчета (периодично потапяте лъжиците в студена вода).

Оставете достатъчно място между тях, защото по време на печенето ще се превърнат в "питки". Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 15 минути.

Извадете готовите бисквитки от фурната, но нека останат в тавата, защото все още са много меки. Когато изстинат малко, ще се втвърдят.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЯ ЛАБС ВЕГАН ПРОТЕИН НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД 750 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Как правилно да замразим различните видове тесто





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Бисквитки с шоколадови капки