Бисквитки с шоколадови капки
Необходими продукти:
300 грама пшенично брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
0,5 чаена лъжица сол
230 грама масло (предварително размекнато на стайна температура)
170 грама захар
1 ванилия
2 яйца
300 грама шоколадови капки
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта,
добавете ванилията и яйцата (едно по едно), без да спирате да разбивате.
В отделен съд смесете брашното, бакпулвера и солта. Изсипвайте от сухата смес постепенно в течната.
Накрая сложете шоколадовите капки и разбъркайте всичко. Трябва да се получи гъсто лепкаво тесто.
Застелете тава с хартия за печене. Загребвайте от сместа със супена лъжица и с помощта на още една подредете бисквитките в съда, оформяйки топчета (периодично потапяте лъжиците в студена вода).
Оставете достатъчно място между тях, защото по време на печенето ще се превърнат в "питки". Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Извадете готовите бисквитки от фурната, но нека останат в тавата, защото все още са много меки. Когато изстинат малко, ще се втвърдят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
Коментари към Бисквитки с шоколадови капки