Царевични бисквитки с лимон
Необходими продукти:
125 грама брашно
50 грама царевица (вместо пшенично брашно и царевица може да използвате царевично брашно)
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1/4 ч. л. смлян джинджифил
150 грама захар
90 грама масло
1 яйце
настъргана кора на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Оставете маслото да омекне на стайна температура. Добавете към него захарта и бъркайте до получаване на еднородна консистенция. След това сложете яйцето и разбийте, за да се получи нежна въздушна маса. Към сместа прибавете настърганата на ситно ренде лимонова кора. В отделен съд смесете брашното, царевицата, бакпулвера, солта и джинджифила. След това съединете двете смеси и разбъркайте добре.
Застелете тава с хартия за печене, оформете топчета от тестото, сплескайте леко и ги подредете в нея (всяко топче с големина на супена лъжица) като оставите по около 5 см разстояние помежду им.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КУРКУМА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Отглеждане на лимон
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Тутманик
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Пилешко филе с мед и горчица
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Царевични бисквитки с лимон
Чудесни се получиха! Благодаря за рецептата!